Σε όλους αρέσει λίγη χαλάρωση στο σαλόνι του σπιτιού ειδικά μετά από μία κουραστική μέρα. Δεν είναι πολύ ευχάριστο όμως να καθόμαστε στον καναπέ του σαλονιού όταν είναι βρώμικος. Μπορεί να έχει λερωθεί με φαγητό και μπύρα ή τα κατοικίδια μας μπορεί να τον αγαπούν όσο εμείς, αυτός όμως είναι σημαντικός λόγος για να τον κάνουμε σαν καινούριο ξανά.

Οι λεκέδες του καναπέ μπορεί να ποικίλουν. Από τρίχες, πατατάκια και σκόνη έως λεκέδες από λάδι θα μπορούσε να φιλοξενεί το αγαπημένο σου έπιπλο. Φυσικά όμως υπάρχει λύση τόσο για τους εύκολους λεκέδες όσο και για τους δύσκολους.


Τρόποι να καθαρίσεις τον καναπέ του σαλονιού!

1. Χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα

Βγάλε τα μαξιλάρια του καναπέ. Μπορείς να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας μόνο τη σωλήνα της ηλεκτρικής σου σκούπας για να φτάσεις στα περισσότερα σημεία. Με ολόκληρη τη σκούπα ξεκίνα να περνάς τα μαξιλάρια του καναπέ για να απορροφηθεί η σκόνη.

2. Καθάρισε τα ξύλινα μέρη του καναπέ

Ανακάτεψε σε ένα μπολ απορρυπαντικό πιάτων με νερό και με ένα σφουγγάρι καθάρισε όσα μέρη του καναπέ δεν έχουν ύφασμα.

3. Απομάκρυνε τους λεκέδες

Για να καθαρίσεις τα υφασμάτινα μέρη του καναπέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο απορρυπαντικό για το είδος του υφάσματος του. Διαφορετικά μπορείς να κάνεις ένα ήπιο απορρυπαντικό στο σπίτι χρησιμοποιώντας σε ένα μπολάκι ή βαποριζατέρ 1/4 ξύδι, 3/4 ζεστό νερό και 1 κουταλάκι καθαριστικό πιάτων. Με ένα μαλακό πανί και κυκλικές κινήσεις καθάρισε τους λεκέδες τοπικά. 

4. Χρησιμοποίησε ατμοκαθαριστή

Ανάλογα με το ύφασμα του καναπέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ατμοκαθαριστή σου για να εξοντώσεις τα μικρόβια.

5. Στέγνωσε τον καναπέ

Έπρεπε να καθαρίσεις τον καναπέ του σαλονιού και τα κατάφερες! Τώρα θα πρέπει να στεγνώσει γρήγορα. Αν κάπου έπεσε περισσότερο απορρυπαντικό ή πήρε υγρασία από τον ατμό, πάρε ένα απορροφητικό πανί και τοποθέτησε το στα σημεία που είναι πιο υγρά. Μπορείς επίσης να βάλεις έναν ανεμιστήρα απέναντι του για γρηγορότερο στέγνωμα. 


Γωνιακός καναπές Isla